Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > TZ: Nová regionální značka „Original product of Sokolovsko” a soutěž Tradiční výrobek roku

TZ: Nová regionální značka „Original product of Sokolovsko” a soutěž Tradiční výrobek roku



Datum konání:
27.2.2015

Nová regionální značka „Original product of Sokolovsko” a soutěž Tradiční výrobek roku

Na území okresu Sokolov začala v roce 2014 působit regionální značka „Original product of Sokolovsko“. Cílem jejího fungování je podpora místních producentů (živnostníků, zemědělců, malých a středních firem), jejichž výrobky jsou vyrobené z místních surovin nebo se jedná o řemeslné výrobky, při jejichž výrobě je v převážné míře využita ruční práce a jsou spojené s místní kulturou a tradicemi. Značka chce také přispět k udržitelnému cestovnímu ruchu a to zkvalitněním rekreačního zážitku turistů tím, že značka garantuje především původ výrobku v regionu, kvalitu a přímou návaznost na dané území.

První čtyři certifikovaní producenti již mohou značit své produkty logem značky od r. 2014. Výzva pro nové žadatele o značku (předpokládá se také rozšíření značky o zážitky) bude zveřejněna v dubnu 2015.

Informace o podmínkách udělení značky najdete na http://www.sokolov-vychod.cz/original-product-of-sokolovsko

 

 Logo regionální znakčy

V letošním roce proběhne první ročník soutěže Tradiční výrobek roku

Cílem soutěže je získat přehled o zajímavých produktech na území Sokolovska, propagovat je  a motivovat výrobce, aby v dalším roce usilovali o získání značky Original product of Sokolovsko.

Víte o zajímavém produktu, který potřebuje zviditelnit? Přihlášky a nominace se přijímají elektronicky do 31.3. 2015. Soutěž je zdarma. Informace na http://www.sokolov-vychod.cz/

O výběru  hlasují návštěvníci internetu do 31.5. 2015

 

Správcem značky a pořadatelem soutěže je Mikroregion Sokolov – východ. Zájemci o udělení značky či o zapojení do soutěže pište, prosím, na e-mail sokolov.vychod@seznam.cz.

 

Tisková zpráva v pdf