Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Zážitky na Štýrské železné stezce

Zážitky na Štýrské železné stezce



Dobrodružství na Erzbergu



Erzberg

2.9.2014: Erzberg je světovým unikátem a patří k 5 špičkovým výletním cílům Štýrska. Neuvěřitelný tvar povrchu dolu, napínavá a vzrušující cesta pod zem i jízda největším taxíkem světa s 860 PS patří do kategorie "To musím vidět a zažít". Od roku 2010 je navíc možné, aby jeden ze 64 vybraných návštěvníků sám zažil live odstřel v aktivním dole.

Ukázkový důl: Navštivte podzemní labyrint Erzbergu a porovnejte práci horníků kdysi a teď, od historie vzniku Erzbergu přes pověsti o hastrmanu až po audiovizuálně zobrazený live odstřel.

Největší taxík světa: Doplňkově k ukázkovému dolu prožijete s největším taxíkem světa, Hauly, přestavěným obrem s 860 PS, nezapomenutelnou, dobrodružnou jízdu přes patra Štýrského Erzbergu.

Live odstřel: Budete u toho, když s Hauly live pojedete blízko místa odstřelu. Každý čtvrtek (kromě svátků a přerušení provozu) máte možnost na vlastní kůži a velmi reálně zažít těžbu železné rudy. Kvalifikovaní střelmistři vám představí různé způsoby odstřelu a zblízka zažijete, jaké to je, když je odstřeleno 25.000 tun rudy a horniny. Přídomek: Působivé!

Otevírací doby: 1. květen až 31. říjen, každý den, 10–15 hod., je nutné předběžné ohlášení.

www.abenteuer-erzberg.at

 

 

Erzberg

Muzeum vysoké pece 'Radwerk IV'


Radwerk IV je největší pamětihodností v dějinách výroby železa, podél železniční cesty mezi městy Leoben a Steyr, je jedinou, ještě plně vybavenou vysokou pecí na dřevěné uhlí na celém světě.

Význam Radwerk IV daleko přesahuje hranice Rakouska, stroj je společností ASM International (American Society for Materials) také označován jako "historický symbol".

Otevírací doby: 1. květen až 31. říjen

www.radwerk-vordernberg.at