Výroba piva Permon byla zahájena v roce 2006 v „dočasném“ pivovaru v Lomnici. V roce 2009 byl z kapacitních důvodů otevřen další „dočasný“ pivovar v zadní části restaurace U Kláštera v Sokolově a teprve v roce 2011 byl otevřen pivovar na původně plánovaném místě ve stavebně upravených historických prostorách kláštera sv. Antonína Paduánského a bylo mu městem Sokolov uděleno právo várečné. V současné době je pivo vařeno jen v pivovaru v prostorách kláštera. Kromě stáčení do již tradičních speciálních pivních 1l PET lahví byla instalována automatická stáčecí linka na skleněné lahve. To umožnilo rozšířit výrobu a sortiment prodeje tradičních nepasterovaných, nefiltrovaných piv o zahraniční pivní speciály. Rostoucí poptávka po pivních speciálech s požadavkem vyšší trvanlivosti a možností prodeje v běžných skladovacích podmínkách je umožněna využitím nově instalované moderní technologie. Tato technologie umožňuje uspokojit poptávku po pivu PERMON také nad rámec regionu a pro export.Výroba piva PERMON se trvale snaží navázat na tradici pivovarnictví na Sokolovsku. Technické řešení výrobní technologie pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly konstruovány podle řemeslných podkladů tak ,aby se pivo mohlo vařit tradičním způsobem podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou. Sokolovské pivo PERMON je vyráběno proslulou českou technologií. Je to tradiční přírodně řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Čerstvější a kvalitnější pivo než přímo z minipivovaru totiž nikde jinde nedostanete. V pivovaru PERMON je vždy rozhodující zaměření na náročného zákazníka s důrazem na sortiment a kvalitu piva. Pivo Permon je dodáváno v KEG sudech 50,30,15l, dále ve speciálních PET lahvích 1l a dárkových lahvích 2 a 5l. Novinkou bylo zavedení pivních speciálů na vánoční trh ve skleněných lahvích 0,33l. Celou produkci lze zakoupit kusově i ve formě dárkových balení v kartonových obalech.
Světlý ležák filtrovaný 11° (2 druhy ječného sladu, příjemná chmelová hořkost a vůně, vyvážená chuť, středně prokvašené s dlouhodobým ležením) získal ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje.
Světlý speciál 13°, Tmavý speciál 14°, Extra premium světlý a tmavý 17°, Světlé výčepní 10°, Světlý ležák 12°, Polotmavý ležák 12°, Tmavý speciál 14°, Pivní slavnosti Permon
Lázeňská 114
357 41 Královské Poříčí
IČO: 70948755
Názory vyjádřené v tomto dokumentu jsou názory Mikroregionu Sokolov-východ a v žádném případě nemohou být chápány jako oficiální názory Evropské unie.
Mikroregion Sokolov-východ využívá podporu činnosti manažerů mikroregionů Karlovarského kraje (POV, 4. dotační titul).