Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Akce v rámci SHIFT-X (7/2013)

Akce v rámci SHIFT-X (7/2013)



Již od října 2012 je Mikroregion Sokolov-východ partnerem projektu CENTRAL EUROPE SHIFT-X - Zhodnocení průmyslové kultury. Základní informace o projektu, partnerech a jeho cílech můžete nalézt v přiloženém letáku. Rádi bychom Vám také představili nový web projektu: www.shiftx.eu, na kterém lze nalézt detailní informace o projektu včetně výše zmíněných letáků (viz položka “press” a dále “leaflets”).

Dovolte nám Vás informovat o akcích konaných v rámci projektu SHIFT-X i mimo něj:

15/10/2013: Druhé průběžné setkání projektu SHIFT-X se bude konat ve Welzowě (Německo). Setkání bude pojato jako konference, během níž budou renomovaní odborníci diskutovat na téma "Průmyslové dědictví a inovace: Nevšední marketingové přístupy, produktová politika, PR kampaně".Toto setkání je adresováno zaměstnancům muzeí, organizacím aktivním v cestovním ruchu, agenturám cestovního ruchu a dalším veřejným institucím a jejich expertům zabývajících se touto problematikou. Konference bude simultánně překládána do anglického a německého jazyka. Program konference viz příloha.

31/08/ - 01/09/2013: Během tohoto víkendu se bude ve Zwickau (Německo) konat festival IBUg. IBUg byl založen v roce 2007 a jedná se o každoroční mezinárodní festival urban-artu, jehož cílem je upozornit na staré průmyslové budovy pomocí umění. V rámci festivalu bude projekt SHIFT-X hostit diskusní fórum na téma "Využití umění a kultury k oživení starých průmyslových budov – zkušenosti ze Zwickau a inspirace z Evropy", a to dne 01/09, 13.00-16.00 hod. Budou zde prezentovány i zajímavé příklady vzešlé z projektu SHIFT-X. Bližší informace naleznete na: www.ibug-art.de.

19/09/2013: Rádi bychom Vás rovněž upozornili na výroční konferenci ERIH v Oberhausenu (Německo). Její program se zaměřuje na cestovní ruch v kontextu průmyslového dědictví. Účastníci budou mít možnost se seznámit s novými atrakcemi v Porúří a mimo jiné i s výstavou "Big Air Package". Pro bližší informace navštivte webové stránky.

24/10/2013: Konference "Průmyslová krajina v kontextu světového dědictví" se bude konat ve Freibergu (Německo). Mezinárodní hosté budou prezentovat nové přístupy k tomuto tématu. Podrobnější informace budou v nejbližší době poskytnuty univerzitou ve Freibergu.

V případě dalších otázek týkajících se projektu SHIFT-X či výše zmíněných událostí mne neváhejte kontaktovat na e-mailu michalovska@sokolov-vchod.cz.

- Zdeňka Michalovská, koordinátor projektu SHIFT-X